TEMUDUGA...???


Pernah tgok logo kat sebelah x???Ye btol logo SPA atau Suruhanjaya Perkhidmatan Awam...semua skrg sdg mencari pekerjaan lbh2 lagi dr SPA ini...dan rezeki aku dpt g interview dr SPA ini.Dipendekkan cerita aku g la interview ini.Pagi2 aku dh kuar dr umah yela takut jalan sesak dan alhamdulillah aku selamat sampai n aku org yg ketiga yg awal sampai.Aku tunggula bile la nk start interview nie jantung aku dh xtentu arah berdegup.Tunggu punya tunggu akhirnye tibe la giliran aku kene di interview.Melangkah je masuk bilik interview ahli panel dh senyum kat aku..aku rasa jantung aku nk jatuh tp aku kuat kan semangat gak.Mcm2 soalan aku kene jawab dari yg peribadi hingga la isu2 semasa...aku duduk serba x kene dlm hati ckp bile la nk abis aku rasa dh dkt setengah jam aku di "soal siasat"...bile ahli panel ckp "terima kasih,Cik Nur leh kuar..."lega nya hati hanya Allah sj yg tahu...Alhamdulillah...skrg nie aku ngah tunggu result interview mkg pas raya br dpt tau samada aku berjaya or tak...smg aku berjaya dpt keje yg aku pohon nie...kalian semua doakan kejayaan aku k...

2 comments:

  1. share ler.. soalan interview..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. panel tak banyak tanya pasal organisasi menteri semua..banyak tanya isu2 semasa.Pastu kena speaking english itu pun tgok pada jawatan yang kita pohon la..actually, me tak dapat keje gomen tu..rezeki kat tempat lain..tp tak apa at least ada pengalaman interview gomen kan :)

      Delete

Copyright by ungutinta.blogspot.com