Kek lapis cheese blueberry



Yummmmyyy....
Gambar kat atas tu me snap masa me join kelas masakan dengan persatuan wanita kat tempat me keje semalam..lari jap ke kelas memasak ni...maaf ye bos :) lagipun kelas memasak ni sebelah je dengan tempat me kerja...
Semalam me belajar buat kek lapis cheese blueberry..simple,mudah dan cepat..
Kalau ada antara uolls nak cuba buat, me share resepinya ye kat bawah ni
Bahan-bahan
  • 1 buku Tatura cheese (saiz yang panjang)
  • 1/2 tin susu pekat (bergantung pada tahap kemanisan yang uolls nak)
  • Jem blueberry
  • 1 tin susu cair
  • Biskut Khong Ghuan/ biskut yang ada krim kat tengahnya
Cara-caranya
  • Cheese di putar sehingga kembang & masukkan susu pekat.Pukul hingga sebati
  • Biskut direndam dalam susu cair dan susun dalam acuan
  • Sapu nipis cheese di atas biskut 
  • Kemudian susun lagi biskut di atas sapuan nipis cheese tadi (seeloknya di susun berlawanan)
  • Sapu nipis jem blueberry kemudian letakkan biskut lagi.Ulang proses tersebut sehingga habis.Terpulang pada uolls nak buat berapa lapis.
  • Setelah siap masukkan ke dalam peti sejuk.
Mudah kan...makan bila sejuk lagi sedap... :)
Selamat Mencuba

p/s : kena tanya bakal suami suka makan cheese ke tak..hihihi

4 comments:

Copyright by ungutinta.blogspot.com