Sinisnya sebaris ayat dari Sang Arjuna

 
 Sang arjuna memang suka bercakap dengan menggunakan ayat yang "berbunga-bunga" kan...kadang kala kita tak pasti adakah ayat itu memuji,memerli atau sebenarnya ayat yang manis tapi mempunyai maksud yang pahit.
Jom ketahui maksud di sebalik kata-kata dari sang arjuna di bawah ini.
 
Katanya : "Semalam keluarga saya ada bertanya tentang awak."
Maknanya : Si dia betul-betul serius dengan kamu! (bagus kalau sang arjuna ada bercakap macam ni kan..)
 
Katanya : "Kenapalah baru sekarang saya berkenalan dengan awak, kenapalah tidak dari dulu?"
Maknanya : Si dia memang mengagumi kamu dan kamu berjaya mencuri hatinya!
 
Katanya : "Jom lepak sama-sama!"
Maknanya : Bukan senang si dia mengajak seseorang lepak dengannya, tetapi jika dia mengajak kamu itu bermakna si dia sangat selesa dengan kamu.
 
Katanya : "Setakat nak lepak dengan kawan-kawan, kenapa mesti nak pakai cantik-cantik?"
Maknanya : Dia cemburu dan takut kalau-kalau kamu di tackle orang lain
 
Katanya : "I need space dalam hubungan kita!"
Maknanya : Selamat tinggal pada hubungan kamu dan si dia.Si dia benar-benar sudah bosan dengan ikatan antara kamu berdua.
 
Katanya : "Jom date!"Saya jumpa awak terus di restoran,ok?"
Maknanya : Si dia memang tidak berminat dengan kamu kerana si dia tidak bersungguh-sungguh dengan kamu!"
 
Katanya : "Saya ni agak single"
Maknanya : Si dia mungkin sudah berpunya tetapi si dia masih tertarik dengan kecantikanmu.
 
Katanya : "Jangan risaulah, mak I memang macam tu.."
Maknanya : Ada kemungkinan ibunya tidak menyukai kamu
 
Katanya : "Buat masa ini saya masih tidak bersedia untuk gantikan tempatnya"
Maknanya : Si dia benar-benar hanya mahu berkawan dengan kamu, jadi jangan memaksa.
 
Sumber : Majalah dara.com
 
Kata-kata di atas hanya salah satu sign kepada perhubungan antara uolls dengan pasangan khususnya kepada kaum hawa.Tapi semuanya ketentuan dari Allah juga kan..
Me sarankan supaya janganlah terlalu sayang sepenuh hati kepada pasangan yang belum pasti jadi milik kita..

p/s : Masih mencari sang arjuna yang telah diciptakan untuk me  ^_^

1 comment:

  1. kita dah letak awak dekat senarai bloglist tau , nanti datang terjah blog kita komen lah entry nyerk :), kita follow jugak

    ReplyDelete

Copyright by ungutinta.blogspot.com