Segar : Terbaik dari pokok

Assalammualaikum
Cuba uolls teka gambar pokok apa kat atas tu?Cepat teka...
Pokok rambutan?Pandainya uolls teka..betul la tu..sayang la kat uolls macam ni :)
Bulan lepas kita sibuk dengan musim durian kan..sekarang ngah musim rambutan pula...
Pokok rambutan tu kat rumah me...walaupun pokoknya kecil tetapi buahnya banyak tau..
Hasil dari air tangan atok sedara me yang menanamnya...
Lagi best kalau petik terus makan..fresh gitu..tapi me tak boleh makan banyak sebab me mudah kena batuk..rambutan kan ada selaput kat bijinya tu kan..selaput tu la akan buat me batuk :(
Uolls nampak tak somebody di sebalik rimbunan dedaun pokok tu?Haa..itu la pakcik yang super duper rajin mengait buah rambutan...hehehe
Seperti atok sedara dan makcik me sibuk membincangkan kat mana nak eksport buah rambutan yang telah di kait tu..hihihi..
Selagi kita ada tanah,cubalah berbakti dan gunakan tanah dengan sebaik mungkin :) pesanan ringkas yang tidak berbayar..hehehe

p/s : nampak gayanya mula tahun depan me kena la tolong mak me bercucuk tanam keliling rumah..boleh berjimat cermat :)





3 comments:

  1. BWSambil Follow Sini
    Jom Follow http://akifimtiyaz3.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. makan rambutan banyak2 boleh jadi sakit tekak..

    ReplyDelete

Copyright by ungutinta.blogspot.com