Masak sesedap rasa je


Sempena dengan hari lahir me hari ni, me merajinkan diri memasak untuk family.Lagipun mak me puasa hari ni so me take over la kat dapur kan..me masak yang simple je tapi biar puas hati kan
Me masak lauk ayam..ayam masak ros..macam kat dalam gambar kat bawah ni..

Rasanya macam ayam masak merah atau sambal..buatnya pun simple je..
Janji family me boleh makan dah memadai pada me..nak jadi sedap datangnya dari hati yang ikhlas memasak..haa..tu ramuan paling utama :)
Lauk ayam masak ros tu boleh di makan dengan nasi putih,nasi ayam,nasi minyak atau nasi tomato..
Selain tu, me ada juga buat puding kastard dengan kuah campur buah-buahan dalam tin..
Uolls pasti pernah buat kan puding kastard ni..simple sangat nak membuatnya..yela,last week kan dah sambut birthday mak me dah ada kek semua..rasa muak pula nak makan kek lagi..so me decide buat puding kastard ni jela..makan time sejuk lagi layan woo...
Selagi kita boleh makan, kita makan... :)




1 comment:

Copyright by ungutinta.blogspot.com